В работата ми се налага да ползваме (много) country codes по двубуквения ISO (не знам кой номер) стандарт , до момента се работеше със стари PostScript шрифтове за Macintosh - National CodesPi по (меко казано) идиотски начин - кънтри кода се изписваше с 3 глифи - една за овала и две за буквите на държавата, групирани. Оказа се че старите маковски шрифтове (два файла - куфарче и самия шрифт) създават много неудобства , поради което закупиха NationalCodePi Universal на Linotype (OTF формат). Ние (обикновените worker-и) решихме че идва край на мъките ни, че вече кънтри кода ще се слага директно в текста, но...
Както се вижда шрифта съдържа следните символи:
И като трябва да се вмъкне код за Италия (IT), Португалия (PT), Финландия (FI), Еквадор (EC), Ел Салвадор (SV), Сингапур (SG) [това са реални задачи от вчера и днес] - става страшно…
(със сигурност има още примери - и от Европа и от целия свят).
Нямам проблем да изпиша кода по работническо-селския начин (пак с три глифи и игра с кърнинга), лошото е че аз ще изпиша кода за една държава по един начин, колегата отсреща по друг, а колегата в Сусурлево - по трети.
Моля ако някой знае (и ползва) шрифт който съдържа коректните двубуквените кодове на държавите да ме насочи към него. Аз не можах да открия такъв след бая ровене тук и там….