Здравейте всички, и аз се регистрирах във форума само за да се включа в темата. Ама като гледам мога и да се задържа не само в тази. Изчаках да се съберат стотина мнения - приблизително колкото стартовата вноска за еднократното разрешение за играта "HS font license". Сигурно бонусите на високите нива са страхотни!?
Та така, 20-тина години правя дизайн и всичките му периферни дейности и естествено се интересувам и от шрифтове и от техните лицензи. В общи линии се втрещих като изчетох целия форум, а и след като поразменихме реплики с други колеги с "дръпнати уши" от писъмцето, ми се оформи картинката. Предварително искам да се извиня на всички участници, ако нещо не се вписвам в стила, понеже ми е за първи път - имам предвид изобщо да участвам във форум.
Така, та да се върнем на темата. Мога да поздравя всички участници и гости във форума и извън него (особенно които имат фирми), и естествено всички, които са получили "топлото" и стегнато юридически и официално писмо в е-мейлите си или пък си имат горещо pdf-че или листче с име "ЛИЦЕНЗЕН ДОГОВОР"... че вече си имат бизнес партньор в лицето на коментираната фирма - цитирана надолу ХС за по-кратко.
Да ни е честито!
Е, остават няколко дребни административни детайла:
1. Ако сте ООД, ще трябва да си редактирате дружествените договори и да включите новият съдружник със съответния му дял (въпрос на допълнитени преговори и споразумение с ХС).
2. Ако сте ЕТ - sorry, вече ще сте ООД. Е, малко е по-сложно счетоводството, ама... няма лошо, кой се отказва от бързо и лесно окрупняване като статут. Всеки иска богат партньор!
3. Да се пререгистрирате отново в търговския регистър поради промяна в обстоятелствата. Промяната е в управителния съвет и разбира се в задължителната смяна на името - внимателно и четливо на кирилица (за съжаление собственоръчно
- има нови разпоредби) попълнете във формуляра
ХС чукнете 1 пауза, а след нея името на вече бившият Ви стопански субект. Но не бързайте, имате още 11 месеца.
4. Да свикате общо събрание, да поканите вече законния си (според ЗАПСП и ЗЗД) съдружник и да уточните принципите на взаимен контрол над крайните клиенти и разбира се между вас.
5. Да следите стриктно за всеки нов краен клиент, които се нареди на опашка пред центъра Ви за обслужване (вече и в близкия МОЛ), за да си внесе месечния авансов данък "BG шрифт", които ще е платим към държавата, но през Вашето ново търговско дружество. С безупречен фирмен стил да му предложите съответната отстъпка в "разрешение за ползване на авторство на шрифт", ако честно и под клетва даде пълен писмен доклад за всяка употреба и злоупотреба със законно сдобилия се дизайн, но съдържащ частично буквички с кода на ХС.
6. Да определите дата за изплащане на дивидентите на партньорите и при дефицит в касовата наличност, с приоритет да се изплащат неговите.
7. Да не забравите да почерпите новия си партньор по случай внезапния Ви финансов растеж, резултат на неговото вливане.
Пак се извинявам, ако съм малко многословен...
А сега по-делово:
Ето един линк, който вчера 1 колега сподели с нас.
Не съм го разгледал подробно, но изглежда прилична алтернатива.
http://paratype.ru/pstore/packs.aspЩе му отделя нужното време, за да видя доколко ни покрива нуждите и ще споделя...