ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.Въпроси и отговори
Нужно ли е да превръщам текста в криви във файла за печат?
Защо не е добра идея да подам работен файлов формат (AI, CDR, DOC) за печат?
В коя програма да подготвя файла си за печат?
Печатни технологии
Внедряването на Dynamics Print във водещата скандинавска компания Stib...
Топъл/голд/ печат
Creo Integris ProofTM професионална система за дигитални цветопроби....


Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Лицензирайте своя софтуер
МнениеПубликувано на: 08 Май 2006, 15:01 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 22 Юни 2003, 16:40
Мнения: 8446
Adobe Systems и оторизираните дистрибутори за България BMG и BBS имат удоволствието да Ви поканят на пресконференция на тема «Лицензирайте своя софтуер - Десет причини, поради които е важно да бъдем отговорни потребители на легален софтуер», свързана с поредната провеждана кампания на софтуерния производител в България.

Четете още тук


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Май 2006, 15:13 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2003, 08:25
Мнения: 2622
Местоположение: София
А ще кажат ли защо цените в щатите са по ниски от тия в България?!

_________________
Сънят е слаб заместител на кофеина


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Май 2006, 15:43 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 22 Юни 2003, 16:40
Мнения: 8446
ValBo написа:
А ще кажат ли защо цените в щатите са по ниски от тия в България?!


ами удобен момент да ги питаме утре в 11 часа


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Май 2006, 08:47 
Гърмян заек
Аватар

Регистриран на: 28 Фев 2006, 09:57
Мнения: 102
Местоположение: Бургас
Хайде де... Хората които успяха да отидат.... чакаме коментари моля. Лично на мен ми е много интересно какво са отговорили на ValBo примерно! :)


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Май 2006, 08:56 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 22 Юни 2003, 16:40
Мнения: 8446
София, 9 май 2006 г. – В периода 31 март – 31 май 2006 г. се провежда поредната легализационна кампания за България на софтуерния производител Adobe Systems*, която се осъществява с подкрепата на оторизираните дистрибутори BMG и BBS.
Темата е използването на лицензиран софтуер, основните причини и предимства защо е важно да бъдем отговорни потребители на легален софтуер.
Софтуерното пиратство на продуктите на Adobe все още е значителен проблем в България. Много хора не си дават сметка, че свалянето на програма от интернет или споделянето на копие на софтуерна програма с приятел може да е софтуерно пиратство. Използването на нелицензиран софтуер на Adobe прави компютърът уязвим за значителни рискове като вируси, съдебна отговорност и пробиви в сигурността. Независимо дали става дума за компютъра вкъщи, или в работата, одитът на софтуера на Adobe е бърз и лесен начин да се уверите, че компютърът ви е чист и че не се излагате неволно на проблеми в сигурността или със закона.
За разлика от други неща, които се купуват, софтуерните приложения и шрифтове, които се придобиват, не принадлежат на потребителя. Вместо това, той става лицензиран потребител. Купува правото да използва софтуера, но не може да инсталира копия на други машини или да дава този софтуер на други колеги. Софтуерното пиратство е нелегалното разпространение и/или репродукция на софтуерни приложения или шрифтове на Adobe за бизнес или лична употреба.
Дали софтуерното пиратство е преднамерено, или не, то е нелегално и наказуемо по закон. То води до задушаване на иновациите, пагубно е за успеха на бизнеса и може да доведе до загуба на клиенти, пари и репутация на компанията.
Затова насърчаваме българите тази година да включат в пролетното почистване и компютърните си системи.
На адрес www.bsabg.org могат да бъдат намерени много полезни линкове, които биха помогнали да бъде проверен статуса на софтуера на компанията и които ви дават информация как да бъдете сигурни, че вашият Adobe софтуер е легален.

Четири съвета за пролетното почистване на вашия компютър
1. Направете инвентаризация на инсталираните софтуерни продукти на Adobe. Уверете се, че знаете какъв софтуер на Adobe и коя версия е инсталирана на вашите компютри – и кой го използва.
2. Прегледайте своите лицензи на Adobe. Стандартно всеки легално продаден софтуер на Adobe включва и лиценз. Това е в сила независимо дали купувате софтуер за използване на една машина, софтуер, който ще се ползва в мрежа на няколко машини, или такъв, който получавате преинсталиран като част от система.
3. Създайте база данни за управление на софтуерните ви активи на Adobe. Тази база данни трябва да съдържа цялата информация, извлечена от предишните стъпки, и трябва регулярно да се осъвременява и да отразява всяко изтриване, добавяне или ъпгрейд на софтуер.
4. Придобийте съответните лицензи на Adobe за всички нелицензирани програми от своя представител на Adobe за България.

Видове софтуерно пиратство
Надвишена употреба
Значителен дял при софтуерното пиратство в България. Когато големи корпорации, правителствени ведомства или академични институции купуват по-малко софтуерни лицензи, отколкото всъщност са компютрите в организацията.
Копиране/Изтегляне
Когато служител копира служебен софтуер и го взима за лична употреба у дома си или го споделя с приятели
Когато потребител купува софтуер и го споделя с приятели
Когато пиратстван софтуер се сваля от интернет
Академично изтичане на продукт
Когато академични продукти (предназначени да бъдат продадени на хора от образователните среди, които се ползват с отстъпка в цената) са нелегално продадени на хора, които не са част от образователната система.
Инсталиране
Когато нелицензиран софтуер се инсталира нелегално на твърдия диск на нов компютър, без да бъде снабден купувачът със софтуерни лицензи, медии, ръководства и т.н.
Подправяне (фалшифициране)
Фалшивият софтуер е голям бизнес в България, и нелицензираните продукти могат да бъдат продадени под много форми
Както продажните, така и ОЕМ версиите могат да бъдат подправяни.
{ Продажба на дребно
Когато продуктите са подправени, копирани и продавани в магазини. Много често фалшифицираният продукт изглежда толкова истински, че потребителят не може да открие разликата.
{ ОЕМ
Софтуерен продукт, предоставен на системни интегратори на дисконтирана цена. Софтуерът е легален само когато е продаден с оригинален лиценз и хардуерна конфигурация.
{ Компилирани дискове
Когато се използва CD ROM записващо устройство за копиране на софтуер. Тези дискове са заредени със софтуер на стойност хиляди долари, но се продават на символична цена, често под 100$.
Наем

Когато копия на софтуерни програми са нелегално давани под наем на клиенти, които често копират приложението на собствения си домашен компютър.
Интернет
Всяка форма на софтуерно пиратство, която въвлича интернет за търговия или разпространение на защитени от авторското право софтуерни програми.
Има разнообразни начини, чрез които интернет пиратството може да се прояви:
{ Peer-to-Peer (P2P)}
Технологията P 2 P позволява на потребителите да намират, споделят и разпространяват информация между работни станции, без да се свързват с
централен сървър. Същинските P 2 P програми (GNUTELLA, Free Net и други) не се зареждат от централен сървър и няма централно място, от което системата да може да бъде спряна.
{ Имейл
Електронната поща позволява на компютърните потребители да разпространяват пиратски софтуер, като прикачват файлове към съобщенията или като ги кодират в текста на съобщенията, така отпада нуждата за копиране на програми върху физическа медия. Употребата на електронна поща се използва също за реклама и допринася за последващата продажба на пиратски софтуер чрез имейл.
{ Новинарски групи
Новинарските групи са установени групи за дискусия в интернет, които работят като публична пощенска кутия за електронна поща. Докато повечето обслужват отговарящи на установените принципи предназначения, те също могат да бъдат средства за разпространението на пиратски софтуер. За да се облекчи свалянето, софтуерът често се разбива на по-малки (1 - до 1.4 MB) файлове.
{ Интернет лафче - „ЧАТ ”( IRC)
IRC е интерактивна система за лафче в интернет в реално време, която ви позволява да видите какво другите пишат, докато го пишат. По този начин то е популярно средство за разпространяване на вести относно нови " горещи " пиратски сайтове, които позволяват сваляне. Както новинарските групи, групите за дискусия в IRC (" канали ") могат да бъдат употребявани, за да събират хора, които имат и хора, които искат определени файлове.
{ Сайтове за наддаване
Интернет достига до глобална публика, която е предразположена към покупка на софтуер онлайн. Вероятните купувачи могат да прегледат, избират и поръчват пиратски софтуер онлайн през уебсайтове и иначе легитимни сайтове за пазаруване през интернет като електронни търгове. Селекцията на предложенията се разширява, включва пиратски дискове, компилирани дискове и др.
{ Протокол за файлов трансфер (FTP)
FTP е стандартният компютърен език, който позволява размяната на файлове бързо и лесно, чрез качване и сваляне на софтуерни програми. Използвани от софтуерни пирати, те улесняват разпространението на големи количества защитени от авторското право софтуерни програми.

Десет причини, поради които е важно да бъдем отговорни потребители на софтуера на Adobe
10. Копирането на софтуера на Adobe подкопава политиките срещу нарушаване на собствеността на компанията.
9. Правилното управление на софтуера спестява време и пари и прави потребителите на компютри по-продуктивни.
8. Нелицензираният софтуер е един от първостепенните източници на компютърни вируси и може да унищожи ценни данни.
7. Нелицензираният софтуер е много по-вероятно да се повреди, оставяйки компютрите и информацията в тях безполезни.
6. Не можете да очаквате никакви гаранции или поддръжка за нелицензиран софтуер на Adobe и не получавате достъп до ъпгрейди/ъпдейти.
5. Цената за споразумение при установено софтуерно пиратство обикновено далеч надхвърля тази, платена от компания при купуване лицензиран софтуер.
4. При определени обстоятелства излагате организацията си на риск от внезапни проверки, изземане на доказателства, включително вашите проекти, вашата работа, вашите компютри, дискове и друго оборудване.
3. Всяка година BSA получава сигнали по антипиратската гореща линия и разследва хиляди компании, подозирани в кражба на софтуер.
2. Софтуерното пиратство може да доведе до иск от страна на Adobe за нарушение на авторски права по гражданското и наказателното законодателство.
1. И причина номер едно, трябва да използвате софтуерът на Adobe, така че да е в съответствие с лицензното споразумение с крайни клиенти на Adobe /Adobe EULA/.

Благодарим на всички потребители, които се регистрираха за участие в настоящата кампания и изразиха своята подкрепа към използването на лицензиран софтуер!

*Adobe Systems е член на Business Software Alliance (BSA).
За Adobe Systems Incorporated
Adobe е световен лидер в областта на софтуерните решения за създаване, управление и доставяне на висококачествено и надеждно цифрово съдържание.
За повече информация посетете www.adobe.com

За BMG
БиЕмДжи ООД е водещ софтуерен дистрибутор за България на световните софтуерни производители Microsoft, Microsoft OEM, Symantec, Autodesk, Adobe Systems, Pantone и Corel Corp.
За повече информация посетете: www.bmg.bg

За BBS
Български Бизнес Системи ООД е оторизиран дистрибутор за България на Adobe Systems, Palm и представителство на Apple Computer.
За повече информация посетете : www.bbs.bg


Изображение

Изображение


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Май 2006, 09:14 
Старо куче - медалист
Аватар

Регистриран на: 26 Сеп 2003, 08:25
Мнения: 2622
Местоположение: София
И нито дума защо цената на софтуера не отговаря на покупателната способност в БГ?!
Нито дума защо подръжката му е повече от слаба?

Е когато вече си монополист, може да държиш повелителен тон.

БТВ а какви са 10-те причини да продължаваме да бъдем клиенти на Адобе?

_________________
Сънят е слаб заместител на кофеина


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Май 2006, 09:21 
Гърмян заек
Аватар

Регистриран на: 28 Фев 2006, 09:57
Мнения: 102
Местоположение: Бургас
Най-тъпото е, че не можеш да си закупиш Адобе от щатите примерно. Когато отидеш там и те те питат на кой регион ще лицензираш продукта и ти кажеш България, отговора е "Ние си имаме официални представители в този регион и Вие трябва да си закупите продуктите от региона в който те се лицензират!" и михес. Искаш - не искаш... плащаш. Или другия начин всички го знаем...


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Май 2006, 09:29 
Гърмян заек

Регистриран на: 12 Окт 2004, 12:44
Мнения: 258
Местоположение: П-в
А от Европа закупуването също ли не става - тук с един дизайнер скоро се интересувахме от въпроса.
Преди година-две той си закупил от Германия един софт.
Сега въпросът е ние влизаме ли в региона на Европа,
или местните български софт-монполисти и това са ни отрязали?


Върнете се в началото
Offline   
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Май 2006, 09:33 
Гърмян заек
Аватар

Регистриран на: 28 Фев 2006, 09:57
Мнения: 102
Местоположение: Бургас
Ами аз говоря специално за Адобе. Иначе и аз съм работил с Quark купен от Германия, абсолютно легитимен и с необходимия лиценз за региона. Така, че предполагам всичко е ОК. :)


Върнете се в началото
Offline   
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

Facebook 2011 By Damien Keitel Theme created StylerBB.net & kodeki
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов